Jak powstaje kawa smakowa?

Kawę smakową uzyskujemy dzięki połączeniu najwyższej jakości ziaren kawy z olejkami o odpowiednich kompozycjach smakowych. Połączenie tych dwóch składników sprawia, że doświadczamy przepysznej, świeżej kawy rozpuszczalnej o różnych wariantach smakowo-zapachowych.

Bazę stanowi kawa 100% arabica, która palona jest w specjalny sposób umożliwiający tworzenie kaw smakowych. Dodane aromaty jeszcze bardziej potęgują zmysłowe doznania podczas jej picia. Kawa ta charakteryzuje się niską kwasowością i zbilansowanym charakterem. 

Kawa jest palona i łączona z olejkami od razu przed zamknięciem jej w szczelnych opakowaniach. To wszystko dlatego, że chcemy uzyskać pełen aromat i świeżość.

Olejki dodawane do kawy spełniają wszelkie normy bezpieczeństwa, produkowane są według zasad HACCAP i spełniają normy ISO 9001.